Sommarjobb för ungdomar

Bild

Sommarjobb 2022

I Österåkers kommun arbetar vi för att ge invånarna den bästa kvaliteten på den service och de tjänster vi erbjuder. Hos oss är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Du som arbetar hos oss kan vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter.

Många spännande sommarjobb

Nu kan du söka sommarjobb hos Österåkers kommun inom film, konst, musik, turism, trädgård, barn- och äldreomsorg med mera. Visst låter det spännande? Ansökningsperioden öppnar senast vecka 3 2022.

Du är varmt välkommen till Österåkers kommun.

Information till dig som ska sommarjobba

Tidrapport.

En tidrapport kommer att skickas till din angivna mejladress efter det att anställningsavtalet är inlämnat. Tidrapporten ska fyllas i varje månad och arbetar du över ett månadsskifte ska du fylla i två tidrapporter. Varje tidrapport ska lämnas till din handledare för underskrift. Tidrapporten, underskriven av din handledare och av dig, (och eventuellt blanketten "intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag " om du inte lämnat in den tidigare) ska du antingen posta till Österåkers kommun, löneenheten, 184 86 Åkersberga eller lämnar in i receptionen på Alceahuset, Hackstavägen 22, Åkersberga.

Lönen utbetalas den 27:e månaden efter det du har inlämnat din tidrapport under förutsättning att den är inlämnad senast den 10:e i utbetalningsmånaden. Så se till att den kommer till Österåkers kommun i god tid.

När du fyller i din tidrapport kontrollerar du mot ditt anställningsavtal att arbetsperiod och maximalt antal arbetstimmar stämmer överens. Du fyller i personuppgifter, arbetsställe Näringsliv, månad och år. Klockslag när du börjar och slutar samt hur länge du har haft paus. Du fyller även i dina arbetstider och fyller i kolumnen intill om du har varit sjuk.

Är det inte korrekt kommer ingen löneutbetalning göras.

Hur utbetalas lönen?

För dig som inte är myndig: Utbetalning av lönen kommer att vara med utbetalningsavi (som kan komma att kosta pengar att lösa in) om du inte tillsammans med din förälder/vårdnadshavare besöker ett Swedbank kontor för att göra en kontoanmälan så att löneutbetalning kan ske direkt mot ditt konto.

För dig som är myndig: Utbetalning av lönen kommer att vara med utbetalningsavi (som kan komma att kosta pengar att lösa in) om du inte kontaktar Swedbank för att göra en kontoanmälan så att löneutbetalning kan ske direkt mot ditt konto. Detta går att göra digitalt för dig som myndig om du har bankID.

Vilken lön får jag?

Lönen för 2022 är ännu inte satt men 2021 var lönen 85 kr i timmen för dig som är under 18 år inklusive semesterersättning.

Informationsträff 8 juni 2022 klockan 16.00 – 18.00

Informationsträff om hur du fyller i din tidrapport och där du även kan ställa dina frågor är den 10 juni kl. 16.00 via Teams. Du kommer att få en mötesinbjudan så håll utkik i din inkorg.

Rökfri arbetstid

Österåkers kommuns arbetsplatser och närområden ska vara rökfria. Det är kommunens ansvar som arbetsgivare att se till att ingen medarbetare mot sin vilja utsätts för tobaksrök på arbetsplatsen.

Österåkers kommun arbetar aktivt för att främja friskvård och god hälsa hos medarbetare och rökfri arbetstid är en viktig del i detta arbete. Oavsett om man är medarbetare i kommunen, invånare eller besökare, alla ska uppleva Österåkers kommun som en frisk och hälsofrämjande kommun. Kommunen ska också vara en förebild för de barn, ungdomar, vård- och omsorgstagare som finns i de olika verksamheterna.

Vänd dig till din handledare vid frågor och om du behöver sjukanmäla dig

Vänd dig i första hand till din handledare om du har några frågor annars så kontaktar du någon av nedanstående alternativ.

Frågor under sommaren

Frågor om lön londirekt@osteraker.se

Personalfrågor hr@osteraker.se

Övriga frågor till dina handledare alternativt till naringsliv@osteraker.se så kommer dessa besvaras så snart som möjligt.

Alternativt så ringer du kommunens servicecenter på 08-540 810 00.

Citat från sommarjobbande ungdomar 2021

”Det är kul”

”Det är ett kreativt och roligt arbete”

”Väldigt lärorik upplevelse och glädjefylld resa”

”Det är kul att få åka runt och träffa nya människor”

"Vi har lärt oss att arbeta självständigt och ta ansvar, och vi känner oss bekväma i arbetsgruppen."

Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?