Extra väktare och ordningsvakter för ökad trygghet i sommar

Tryggheten bland invånarna i Österåker har ökat. Samtidigt ser vi framför oss en sommar med fler människor i rörelse efter över två år med pandemirestriktioner. Kommunen stärker därför närvaron av väktare och ordningsvakter i sommar.

Österåkers kommun har ett långsiktigt och framgångsrikt arbete för att öka tryggheten i säkerheten i kommunen i samverkan med andra aktörer. Polisens trygghetsmätning visar att tryggheten i kommunen har ökat och att antalet polisanmälda brott minskat.

Den ökade tryggheten har samtidigt medfört att kommunen har fått avslag på flera ansökningar om säkerhets- och trygghetsåtgärder. Till exempel har kommun ansökt om att införa kamerabevakning i delar av centrala Åkersberga och ett nytt och utökat förordnandeområde för ordningsvakter, men fått avslag då dessa platser inte ansetts tillräckligt brottsutsatta.

Österåkers kommun har därför beslutat att göra en beställning av extra väktare och ordningsvakter i kommunen under sommaren. Dessa att komplettera ordinarie kommunväktarbil och arbeta uppsökande, samt med att skapa trygghet och skapa ordning.

– En trygg miljö är ett prioriterat mål för Österåkers kommun. Jag är väldigt stolt över att våra insatser för att öka tryggheten och säkerheten i kommunen har gett resultat, men ser att ytterligare insatser behövs. Därför har vi beslutat om att göra denna extra satsning, säger Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande.

Publicerad:
Senast uppdaterad: