Studera i Österåker

I Österåkers kommun finns ett brett utbud av skolor och många inriktningar att välja bland. Kommunen arbetar mot målet att bli länets bästa skolkommun. Kunskap, professionalism och trygghet är ledord i det arbetet.

I Österåker finns skolor i både kommunal och fristående regi. Här finns två gymnasieskolor med ett brett utbud av program och inriktningar. Vuxenutbildning, särskola, särvux och fyra musikskolor erbjuds också. Skolorna finns i såväl tätort som landsbygd och skärgård. Österåker jobbar bland annat för att nå målet att vara länets bästa skolkommun. Behovet av såväl skolor och förskolor tillgodoses och det finns en variation i utbud.

Skickliga lärare

Stora resurser satsas på att öka kvaliteten i Österåkers skolor. Särskilt fokus ligger på lärarnas kompetensutveckling bland annat genom kommunens Pedagogcentrum. Flera satsningar inom området har fortsatt att utvecklas och nya tillkommer.

Närhet till storstadens utbud

Studerar du i Österåker har du storstaden med dess fulla utbud runt hörnet. På bara 30 minuter med tåg, buss eller bil kommer du från Åkersberga till Stockholm city. Boende i Österåker har också nära till både Stockholms universitet och Kungliga tekniska högskolan, som nås med Roslagsbanans tåg.

Roslagsbanan har sex stationer i Österåker; Rydbo, Täljö, Åkers-Runö, Åkersberga, Tunagård och Österskär.

Läs mer om förskola och skola i Österåker Öppnas i nytt fönster.

Servicecenter
Besöksadress
Alceahuset, Hackstavägen 22, Åkersberga
Postadress
Österåkers kommun 184 86 Åkersberga
Öppettider
Måndag–torsdag: 8–17 Fredag: 8–16
servicecenter@osteraker.se
08-540 810 00
Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?