Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Händelseriket

Händelseriket består av sex upplevelserum som bygger på Snoezelen. Här finns möjlighet till upplevelser för alla sinnen. Vi hyr ut vårt Händelserike till verksamheter och privatpersoner som har behov av en anpassad miljö. Taklyft finns i samtliga rum och självklart också en handikappanpassad toalett. Det finns även möjlighet att låna kök.

De olika rummen i Händelseriket

Vita rummet

Det vita rummet är inrett helt i vitt för att minimera störande intryck och skapa en lugn, avslappnande miljö. Slappna av i vattensängen eller i lövgungan. Eller kryp in i det lilla vita huset.

Svarta rummet

I det helt svarta rummet kan du välja bort alla intryck eller skapa tydliga kontraster genom att tända olika belysningar som trollar fram omgivningen. Lyssna på musik om du vill eller välj tystnad.

Sitt i en saccosäck och känn på UV-draperiet eller njut av en stund i det självlysande bollhavet.

Gula rummet

I det gula rummet stimuleras balans-, känsel-, led- och muskelsinne. De starka glada färgerna stimulerar till glädje och rörelse.

Bollhavet stimulerar till rörelse. I bollhavet kan du sjunka ner i bollarna. Minsta lilla rörelse gör att du sjunker ner en aning. Du kan också ligga stilla utan att sjunka. Upplevelsen och det taktila trycket mot kroppen blir intensivare ju längre ner du sjunker. Trycket från bollarna tydliggör kroppens gränser och gör det lätt att slappna av. Ett bollhav är lika bra för att skapa lugn och ro som de är att leka i.

I den gula kroppsvaggan "Body Rocker" får du en känsla av frid och trygghet samtidigt som den vaggande rörelsen stimulerar balanssinnet. Med en liten insats kan man få Body Rocker i rörelse vilket ger en härlig orsak-verkan effekt av vad du kan åstadkomma med din kropp.

Musikrummet

I musikrummet kan du uppleva musiken med hela kroppen. Här finns musikbädd och olika instrument​

Björkhagen

I Björkhagen finns det finns mycket att uppleva för alla sinnen. Här kan du känna hur det känns att lägga handen eller kinden mot en riktig björkstam.

Taktila rummet

Detta är ett rum som framför allt är inrett för taktil stimulering eller annan massage. Men det kan också fungera som en plats för vila och lugn.

​Hyr Händelseriket

Vi hyr ut vårt Händelserike till verksamheter och privatpersoner som har behov av en anpassad miljö. Vi erbjuder introduktion, handledning och utbildning. Du kan även välja att förutsättningslöst komma och vistas i våra lokaler tillsammans med dina anhöriga och vänner. För att din vistelse ska bli så bra som möjligt måste besök alltid bokas i förväg. Introduktion ges innan första besöket.

Priser

Enskilt besök 1 timme, ett rum: 100 kr
Hela Händelseriket 1 timme: 500 kr (exklusive moms)

För mer information och bokning kontakta oss på telefon:
08-540 811 44 eller 08-540 811 20

Redaktör:
Sofia Nyström

Senast uppdaterad:
måndag 11 maj 2020