Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Skånsta gruppbostad

I en röd enplansvilla ligger Skånsta gruppbostad. Här finns närhet till naturen och till centrum med affärer och kommunikationer. Gruppbostaden ligger i ett radhusområde och har en stor och skyddad tomt. Villan rymmer sex separata, fullt utrustade, lägenheter.

Verksamhet och aktivitet

Gruppbostaden är anpassad för dig med någon funktionsnedsättning. I direkt anslutning till lägenheterna finns gemensamma utrymmen så som kök och vardagsrum med tv. Vi erbjuder dig en aktiv fritid och stöttar dig i dina vardagssysslor.

Här finns möjlighet att efter personliga önskemål delta i olika aktiviteter. Vi åker på sommarsemester samt har en bil för helgutflykter. På gruppbostaden lagas frukost och middag gemensamt, om inget annat önskas. Möjlighet finns alltid att själv avgöra om måltiderna intas gemensamt eller enskilt.

Personal och bemanning

I personalgruppen finns bred kompetens och lång erfarenhet av olika diagnoser. Bemanningen anpassas efter behov och det finns alltid personal att tillgå, även på natten. Personalen är viktig och ska hela tiden utvecklas i sin yrkesroll. Det görs genom utbildningar, kurser och handledning.

Kvalitet och värderingar

Vi ska erbjuda en strukturerad tillvaro i en stimulerande och lugn miljö. Genom ett personligt anpassat stöd arbetar vi för att du som bor här ska ha kvar och stärka ditt självbestämmande. Vi arbetar utifrån gemensamma riktlinjer för bemötande. Dessa kan du ta del av under rubriken "Mer information". Att vi följer Socialstyrelsens regler och föreskrifter är självklart. Det innebär bland annat att vi tillsammans med dig upprättar en genomförandeplan. I planen finns det beskrivet vilket stöd du önskar och behöver, samt hur stödet ska utföras.

Redaktör:
Kommunikationsenheten

Sakkunnig:
Eva Müller
Senast uppdaterad:
torsdag 2 september 2021