Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Servicebostad Malvavägen

Malvavägen är ett stöd- och serviceboende enligt lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS). Vi vänder oss till dig med psykisk funktionsnedsättning. Här bor du i egen lägenhet och du har tillgång till gemensamma utrymmen som finns i en fin solgul villa från 1930-talet.

Verksamhet och aktivitet

Malvavägens bostäder ligger centralt och det är enkelt att ta sig hit med bil, buss eller till fots från Åkersberga Centrum. Här bor du i egen, nyproducerad lägenhet i markplan. I huset intill finns gemensamma utrymmen för samvaro och närhet till personal.

Målet är att bibehålla, stärka och utveckla de förmågor du har och ge stöd i det som är svårt för dig att göra själv. Personalen hjälper till att lotsa och länka dig till andra verksamheter, vårdgivare och myndigheter. För att din vardag ska fungera bra skapar vi tillsammans med dig dagliga rutiner. Det ger struktur och trygghet.

Vi äter god och näringsriktig mat som vi köper in och tillagar tillsammans och vi firar alla årets högtider och födelsedagar traditionsenligt. Vi har trevligt och trivs tillsammans.

Personal och bemanning

På Malvavägens bostäder finns det bemanning dygnet runt. Personalen är välutbildad och har lång erfarenhet av sitt arbete. Vi är en homogen personalgrupp på sju personer och många har arbetat här länge.

Det är viktigt att personalen utvecklas och håller sig uppdaterad med nya rön och arbetsmetoder. Det görs genom kurser, utbildningar och regelbunden handledning.

Kvalitet och värderingar

Genom ärlighet och öppenhet skapar vi goda relationer med dig och dina anhöriga. Du har möjlighet att göra din röst hörd på våra husmöten och via enkäter. Alla som bor här har en individuell genomförandeplan. Planen upprättas tillsammans med dig och dina två kontaktpersoner. Den innehåller vilket stöd du önskar och behöver och hur det ska ges. Vi arbetar utifrån gemensamma riktlinjer för bemötande. Dessa kan du ta del av under rubriken "Mer information".

Redaktör:
Kommunikationsenheten

Sakkunnig:
Maria Glasberg
Senast uppdaterad:
tisdag 20 oktober 2020