Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Oppsätra gruppbostad

Mitt i vackra Roslagen ligger Oppsätra. Helt nära skärgårdens öar i en fantastisk natur. Här finns möjlighet till en aktiv tillvaro i en fridfull lantmiljö. Vi vänder oss till vuxna med utvecklingsstörning och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Verksamhet och aktivitet

På Oppsätra finns nio lägenheter fördelade på tre hus. I ett fjärde hus finns lokaler för daglig verksamhet och ett stort kök med matsal för gemensamma måltider och café. Alla måltider lagas här på Oppsätra och anpassas efter dina önskemål och behov.

På fritiden kan du promenera, umgås, åka på utflykter eller bara njuta av omgivningarna. Du har möjlighet att själv planera din dag så att den passar just dig. Här finns ett växthus, stora rabatter och grönytor. På Oppsätra har du möjlighet att vara med i vårt miljöarbete med källsortering och kompostering. Här bedrivs också daglig verksamhet alla vardagar, med fokus på bland annat hantverk och friskvård.

Personal och bemanning

I boendet arbetar sex vårdare på morgonen och fyra stycken på kvällar och helger. På natten finns alltid vaken personal i tjänst. Personalen på Oppsätra har särskilda kunskaper och lång erfarenhet av arbete med personer med autism och andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Vi som arbetar för dig här på Oppsätra, höjer regelbundet vår kompetens genom kurser och handledning.

Kvalitet och värderingar

Du som bor på Oppsätra ska känna dig trygg och säker på att dina önskemål och behov uppfylls varje dag. Tillsammans med dig upprättar vi en genomförandeplan. Du ska alltid få ett bra bemötande och känna att du själv bestämmer över din tillvaro. Vi arbetar utifrån gemensamma riktlinjer för bemötande. Dessa kan du ta del av under "Mer information".

Redaktör:
Kommunikationsenheten

Sakkunnig:
Eva Müller
Senast uppdaterad:
tisdag 20 oktober 2020