Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Ljusterö gruppbostad

Gruppbostaden ligger på Ljusterö, en fridfull idyll i lantlig miljö. På ön finns naturen men också närheten till affär, restaurang, postombud, distriktssköterska och frisör. Här präglas tillvaron av ett lugn med mycket utevistelse.

Verksamhet och aktivitet

Gruppbostaden består av två villor med fem lägenheter i varje hus. Fyra av lägenheterna är extra anpassande för dig med rörelsehinder. I varje hus finns tillgång till trevliga gemensamhetsutrymmen, så som kök och vardagsrum med TV. Måltiderna serveras gemensamt om inget annat önskas. Frukost äter var och en hemma hos sig.

Vi är självförsörjande av bland annat potatis, lök, rödbetor och kryddor. Vi värnar om miljön genom att till exempel sortera våra sopor. Vi använder kompostkvarnar och tar hand om efterkomposteringen.

Här finns en integrerad daglig verksamhet där vi lägger stor vikt på sysslor nära naturen. På Ljusterö gruppbostad finns möjlighet för dig att både bo och verka.

Personal och bemanning

I gruppbostaden finns det tillgång till personal dygnet runt. På natten finns det personal som är vaken och vid behov använder vi oss av jour. Här arbetar vårdare och undersköterskor med extra kunskaper om autismspektrumstörningar. Personalen får med jämna mellanrum höja sin kompetens. Det sker genom utbildningar, kurser och handledning.

Kvalitet och värderingar

Du som bor på Ljusterö gruppbostad ska få det stöd som du är i behov av för att ha kvar och stärka ditt självbestämmande. Att vi följer Socialstyrelsens regler och föreskrifter om dokumentation är självklart. Det innebär bland annat att vi tillsammans med dig upprättar en genomförandeplan. I planen finns det beskrivet vilket stöd du önskar och behöver, samt hur stödet ska utföras. Vi arbetar efter gemensamma riktlinjer för bemötande. Dessa kan du ta del av under rubriken "Mer information".

Redaktör:
Kommunikationsenheten

Sakkunnig:
Birgitta Jeleborg Eriksson
Senast uppdaterad:
torsdag 2 september 2021