Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Bergsätra gruppbostad

I natursköna Margretelund ligger Bergsätra gruppbostad. Här finns fina omgivningar vid havet för promenader men också närhet till affärer och annan service. Det här är ett boende för dig med utvecklingsstörning och tilläggshandikapp. Du bor i din egen lägenhet och har tillgång till personal i direkt anslutning.

Verksamhet och aktivitet

Bergsätra gruppbostad är ett boende för dig med funktionsnedsättning och ett stort behov av omvårdnad. Här finns tio lägenheter fördelade på två avdelningar, alla ligger i markplan. Lägenheterna är handikappanpassade och består av ett rum med pentry, hall och badrum. Du möblerar din bostad med egna möbler så att den passar dig i tycke och smak. Varje lägenhet har egen utgång till en liten altan och gräsyta.

Gruppbostaden har gemensamma utrymmen för dig som tycker om sällskap, såsom kök och vardagsrum. Vi lagar maten i det gemensamma köket och du avgör själv om du vill äta tillsammans med andra eller enskilt hemma hos dig.

Vi ordnar både individuella och gemensamma aktiviteter. Det kan bland annat vara promenader, myskvällar och utflykter.

Personal, bemanning

I gruppbostaden finns det tillgång till personal dygnet runt. På natten finns det personal som är vaken. Du kommer att ha två kontaktpersoner i verksamheten med extra ansvar för att du har det bra. Personalen har utbildning i omsorg om personer med utvecklingsstörning och flera i gruppen har även andra utbildningar så som undersköterskeutbildning, beröringsterapeut, kostpedagog och massör. 

Vi har uppmärksammat vilken glädje djur skänker till våra kunder och välkomnar under ordnade former och enligt överenskommelse personalens hundar på besök.

Kvalitet och värderingar

Vi arbetar för att du ska känna dig trygg och få stöd och omvårdnad efter dina förutsättningar. Vi bemöter dig med respekt och är lyhörda för dina behov och önskemål. Vi arbetar efter gemensamma riktlinjer för bemötande. Dessa kan du ta del av under rubriken "Mer information". Vi ger stöd så att du kan behålla och utveckla dina förmågor. För att tillgodose dina behov gör vi tillsammans med dig eller din företrädare en genomförandeplan och en aktivitetsplan. Av planerna framgår det hur du vill ha din hjälp och vilka intressen du har. Planerna följs upp vid behov och minst en gång per år.

Redaktör:
Kommunikationsenheten

Sakkunnig:
Josefin Bandh
Senast uppdaterad:
torsdag 2 september 2021