Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Sjukdom och olycksfall

För att vi alla ska få vistas i en så frisk förskola som möjligt är en nära dialog mellan dig som förälder och pedagogerna på ditt barns förskola viktig.

Du som förälder bör alltid informera pedagogerna när ditt barn har en smittsam sjukdom, även om ditt barn hålls hemma är det viktigt att pedagogerna vet om detta så att de kan förebygga ytterligare smittspridning.

Pedagogerna bör på motsvarande sätt informera dig som förälder när ditt barn varit hängigt eller visat andra tecken på att inte orka med verksamheten. Vidare informerar pedagogerna dig som förälder när olika sjukdomar förekommer på ditt barns avdelning eller förskola.

Du som förälder får gärna tänka på att en dag på förskolan ofta är mer ansträngande för ditt barn än en dag i hemmet.

Sjukdomspolicy

Som stöd och hjälp i bedömningen av ditt barns sjukdomstillstånd har förskolan upprättat en sjukdomspolicy till dig som förälder. Du kan alltid be ditt barns pedagoger om att få ta del av sjukdomspolicyn och du kommer framöver även att kunna hitta den här på förskolans hemsida.

Olycksfall

Under den tid som ditt barn är på förskolan samt under ordinarie färdväg till och från förskolan är ditt barn olycksfallsförsäkrat genom vårt kommunala försäkringsbolag Stockholmsregionens försäkrings AB (SRF).

Redaktör:
Kommunikationsenheten

Senast uppdaterad:
måndag 19 mars 2018