Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Om ditt barn blir sjukt

För att vi alla ska få vistas i en så frisk förskola som möjligt är en nära dialog mellan dig som förälder och pedagogerna på ditt barns förskola viktig.

Du som vårdnadshavare ska alltid informera pedagogerna när ditt barn har en smittsam sjukdom, även om ditt barn hålls hemma är det viktigt att pedagogerna vet om detta så att de kan förebygga ytterligare smittspridning.

Pedagogerna bör på motsvarande sätt informera dig som vårdnadshavare när ditt barn varit hängigt eller visat andra tecken på att inte orka med verksamheten. Vidare informerar pedagogerna dig som vårdnadshavare när olika sjukdomar förekommer på ditt barns avdelning eller förskola.

Du som vårdnadshavare får gärna tänka på att en dag på förskolan ofta är mer ansträngande för ditt barn än en dag i hemmet.

Sjukdomspolicy

Som stöd och hjälp i bedömningen av ditt barns sjukdomstillstånd har förskolan upprättat en sjukdomspolicy till dig som vårdnadshavare. Du kan alltid be ditt barns pedagoger om att få ta del av sjukdomspolicyn och kan även att hitta den här på förskolans hemsida.

Försäkring

Under den tid som ditt barn är på förskolan samt under ordinarie färdväg till och från förskolan är ditt barn olycksfallsförsäkrat genom vår kommunala försäkring. Mer information om den hittar du via länken nedan.

http://www.osteraker.se/omosteraker/saarbetarvimed/trygghetochsakerhet/forsakring.4.71fcf4251429dfd2f5cbd.htmllänk till annan webbplats

Redaktör:
Maja Naumburg

Senast uppdaterad:
torsdag 10 oktober 2019