Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Träffpunkt Solhälla

Träffpunkten har för närvarande anpassade verksamheter utomhus på grund av pandemin. Kontakta träffpunktsansvarige för mer information.


Träffpunkt Solhälla är till för dig som är pensionär. Hit är du välkommen alla vardagar i veckan, oavsett var i kommunen du bor. Du behöver inte göra någon föranmälan.

Verksamhet och aktivitet

Vi har öppet alla vardagar i veckan med både återkommande och enstaka aktiviteter. Återkommande aktiviteter är bland annat kortspel, dart, bingo, frågesport, körsång, styrketräning och cirkelträning. De flesta av våra återkommande aktiviteter är kostnadsfria. I veckobladet som finns på alla Träffpunkter kan du se vilka aktiviteter vi tar ut en självkostnadsavgift för. Om du har idéer, förslag och synpunkter tar trygghetsansvarig gärna emot dessa.

På baksidan har vi en trädgård där vi odlar tillsammans så mycket det går. Här finns också bärbuskar och en boulebana. Vi vistas utomhus så ofta vi kan.

I anslutning till träffpunkten finns en matsal. Här kan du se menyn för sommarveckorna, med reservation för ändringar.

Meny veckorna 27-34PDF

Personal och bemanning

Träffpunkt Solhälla drivs av Österåkers kommun. Aktiviteterna leds och planeras av en trygghetsansvarig. De fysiska aktiviteterna leds av utbildade ledare.

Hit är du välkommen alla vardagar i veckan. När en aktivitet kräver större planering eller innebär en större kostnad kan en föranmälan behövas. Det kommer att framgå av veckoprogrammet som finns anslaget på samtliga träffpunktsverksamheter. Vid enstaka tillfällen kan en vardagsaktivitet komma att bytas ut mot en helgaktivitet. Det kommer att framgå av veckoprogrammet när det inträffar.

Kvalitet och värderingar

Vi vill bidra till glädje och gemenskap bland äldre i Österåkers kommun. Genom att erbjuda ett varierat utbud av såväl återkommande som enstaka aktiviteter hoppas vi att alla ska hitta något de tycker om att göra. På österåker.se kan du ta del av veckans utbud av aktiviteter och veckans program finns anslaget på Solhälla och övriga träffpunktsverksamheter.

På finska-suomeksi

Redaktör:
Kommunikationsenheten

Sakkunnig:
Helen Pihl
Senast uppdaterad:
onsdag 7 juli 2021