Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Träffpunkt Solgården

Träffpunkten har för närvarande anpassade verksamheter utomhus på grund av pandemin. Kontakta träffpunktsansvarig för mer information.


Träffpunkt Solgården är till för dig som är pensionär. Hit är du välkommen alla vardagar i veckan, oavsett vart i kommunen du bor. Du behöver inte göra någon föranmälan.

Verksamhet och aktivitet

Träffpunkt Solgården är en öppen verksamhet för dig som är pensionär. Hit kan du komma för att träffa andra, sitta ner för en fika och en pratstund eller delta i de gemensamma aktiviteterna som ordnas här.

Vi har öppet alla vardagar i veckan med återkommande aktiviteter som bland annat medicinsk yoga, skrattyoga, rytmiskt styrketräning och sittgympa!

I anslutning till träffpunkten finns en matsal. Här kan du se menyn för sommarveckorna, med reservation för ändringar.

Meny veckorna 27-34PDF

Månadens gäst

Ibland bjuder vi in ”månadens gäst” som kan vara en person som föreläser om något intressant ämne eller visar bilder från en spännande resa. Vi erbjuder även aktiviteter utanför Solgårdens lokaler som till exempel biobesök, utflykter med mera.

Odla i liten skala

För dig som är intresserad av trädgård finns möjlighet att odla i liten skala utanför lokalen på Solgården när årstiden tillåter.

Skapande verkstad - på både svenska och finska

På skapande verkstad skapar du tillsammans med konstnärinnan Aino Myllykangas. Hon är sedan länge medlem i Grafiska Sällskapet KRO och aktiv konstnär i vår kommun. Aino är finsktalande så du kan mer än gärna prata både svenska och finska med henne.

Personal och bemanning

Träffpunkt Solgården drivs av Österåkers kommun. Aktiviteterna leds av en träffpunktsansvarig som också ansvarar för planeringen av aktiviteterna.

Kvalitet och värderingar

Vi vill bidra till glädje och gemenskap bland äldre i Österåkers kommun. Vi är nyfikna på vad du har för intressen och önskemål och försöker anpassa verksamheten utifrån det. Genom att erbjuda ett varierat utbud av aktiviteter hoppas vi kunna locka allt fler till Solgården.

På finska-suomeksi

Redaktör:
Kommunikationsenheten

Sakkunnig:
Helen Pihl
Senast uppdaterad:
onsdag 7 juli 2021