Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Mötesplats Fyren

Fyren har för närvarande stängt för att minska risken att coronaviruset sprids.


Fyren är en mötesplats för dig som är pensionär. Vi har öppet fem dagar i veckan och arrangerar olika typer av aktiviteter. Verksamheten drivs av Österåkers kommun och frivilliga i väntjänsten.

Verksamhet och aktivitet

Fyren är en mötesplats för dig som är äldre eller yngre pensionär. Här kan du träffa andra daglediga, sitta ner för en fika och en pratstund eller delta i våra gemensamma aktiviteter.

Om du vill delta i aktiviteter hittar du utbudet under "Mer information" här på sidan. Vill man bara titta in för en pratstund går det lika bra. Vi serverar kaffe och kaka till självkostnadspris.

Återkommande aktiviteter

Vi har öppet sex dagar i veckan med återkommande aktiviteter som bland annat Qi Gong, datorhandledning, sittgympa och bingo. Alla våra fasta aktiviteter är kostnadsfria och du behöver inte anmäla dig i förväg.

Varierat utbud av arrangemang

Förutom det erbjuder vi varje månad ett varierat utbud av olika arrangemang. Det kan vara månadens lunch, musikunderhållning, föredrag, stavgång och mycket annat. Vi anordnar också anhörighetsträffar där du som vårdar och stödjer en närstående själv kan få råd och stöd i det.

Vi har också finsktalande personal

Varje torsdag finns en personal som förutom svenska också talar finska. Du kan också få datorhjälp på finska.

På Österåkers hemsida finns också andra aktiviteter på finska.

Personal och bemanning

Fyren drivs av Österåkers kommun och av frivilliga i Väntjänsten. Föreningen Väntjänsten i Österåker består av följande medlemmar; Lions, Rotary, SPF Österåker, PRO, Neuroförbundet, Föreningen folkbildning för frihet – Eduardo Madariaga och Finska föreningen.

Kvalitet och värderingar

Vi vill bidra till glädje och gemenskap bland pensionärer i Österåkers kommun. Genom att erbjuda ett varierat utbud av olika aktiviteter hoppas vi kunna locka allt fler till Fyren.

På finska-suomeksi


Redaktör:
Kommunikationsenheten

Sakkunnig:
Helen Pihl
Senast uppdaterad:
torsdag 9 september 2021