Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Görjansängen

Görjansängen på Ljusterö är det moderna och personliga boendet mitt i den lantliga skärgårdsidyllen. Här bor du nära naturen och har många tekniska hjälpmedel som underlättar vardagen.

Görjansängen ligger centralt på Ljusterö, nära skolan, trygghetsboendet Görjansgården med dess träffpunkt och ett av kommunens tillagningskök där dina måltider tillagas. Här bor du mitt i skärgården med närhet till naturen och goda möjligheter till utevistelse. Varje lägenhet har en egen uteplats och det finns även gemensamma altaner för samvaro.

Meny veckorna 27-34 Pdf, 112.1 kB.

Görjansängen rymmer tio lägenheter med flera gemensamma sociala ytor. Boendet riktar sig till dig som är äldre och har omfattande vård- och omsorgsbehov med somatisk inriktning.

Moderna hjälpmedel för självständighet, trygghet och en rolig vardag

Det är ett litet modernt boende med olika typer av hjälpmedel och välfärdsteknik för ökad trygghet och möjlighet till självständighet. På boendet finns dynamisk belysning som tänds automatiskt för att undvika fallolyckor vid till exempel toalettbesök på natten. Här finns också en upplevelsecykel som skapar en interaktiv cykelupplevelse som tar dig runt om i världen.

För många människor kan djur spela en viktig roll och ett alternativ till levande husdjur är ett terapidjur som kan berika det dagliga livet genom ökat psykiskt, fysiskt och socialt välbefinnande. Ett terapidjur är en mjuk och gosig robot som är väldigt likt ett levande djur. På Görjansängen kommer det att finnas flera terapidjur som kan ge lugn och trygghet och vara ett redskap för ökad interaktion och kommunikation med vårdpersonal och anhöriga.

Eftersom självständighet och jämlikhet är viktigt har Görjansängen satsat på välfärdsteknik som stödjer detta. Ett exempel är vid måltiderna. Att själv kunna styra över måltiden kan bidra till ökad livskvalitet och ökat välbefinnande. Därför finns här ett hjälpmedel för dig med nedsatt funktion i armar eller händer som vill kunna äta självständigt. Det är en robot som är enkel att manövrera och gör det möjligt för dig att själv kunna bestämma takten under måltiden.

Om du har frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta verksamhetschef Birgitta Jeleborg Eriksson på telefon 08-540 817 33 eller e-post birgitta.jeleborg.eriksson@osteraker.se

Redaktör:
Kommunikationsenheten

Senast uppdaterad:
onsdag 7 juli 2021