Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Verksamhetsförlagd utbildning

Här hittar du som studerar till lärare eller förskollärare information om din verksamhetsförlagda utbildning, VFU. Andra frågor om din utbildning får du svar på av ditt lärosäte.

Som VFU-student i Österåker vill vi att du får en stimulerande och utvecklande tid. Du ska få många nyttiga praktiska erfarenheter för ditt framtida arbete som lärare. Vi utbildar därför många duktiga lärare till handledare.

I Österåker arbetar vi alltid med att förbättra den verksamhetsförlagda utbildningen. Efter varje VFU-period får du en enkät med frågor om din VFU. Ditt svar hjälper oss att göra din VFU bättre.

I VFU-handboken finns all praktisk information om din utbildning samlad. I handboken finns också en lista på vad vi väntar oss av dig – läs den! I checklistan kan du se vad du ska få vara med om under din samlade VFU – allt kan du inte göra under varje VFU. Ett aktuellt registerutdrag måste du ha med dig första dagen på din VFU.

Mer information

Har du frågor, synpunkter eller funderingar? Ta kontakt med Österåkers kommuns samordnare för den verksamhetsförlagda utbildningen.

Redaktör:
Christer Larsson

Sakkunnig:
Sven Stahre
Senast uppdaterad:
torsdag 13 februari 2020