Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Mat, lunch

Alla barn i Österåkers kommuns skolor har rätt till näringsriktig mat. Vår skolmat har också fått pris vid flera tillfällen. Här hittar du information om skolmaten.

Skolmat

Elever som går i skola i Österåkers kommun har rätt till näringsriktig skolmat. Det gäller oavsett om du går i en kommunal eller privat skola.  Alla skolor ska följa de statliga riktlinjerna för vad som är en bra och nyttig skolmat. Kommunens ambition är att öka andelen mat som är ekologisk och mat som producerats nära där den äts. Måltidsenheten, som gör mat till våra kommunalt drivna skolor, har flera gånger vunnit priser för mat och miljö i skolmatrestaurangerna.

Du hittar kommunens kostpolicy här.

Specialkost

Elever som av medicinska skäl behöver anpassad mat kan få specialkost i skolrestaurangen. Då krävs intyg från sjukvårdspersonal.

Läs mer om specialkost och ladda ner blanketter.

Tillagning

Maten lagas på plats i en del skolkök och på vissa skolor lagas den på en annan plats för att senare levereras till skolan. Köket ska alltid följa lagens krav på hygien och säkerhet.

Matsedel

Matsedel finns på respektive skolas egen webbplats. Skolornas webbplatser hittar du på sidan Hitta och jämför grundskolor.

På finska-suomeksi

Redaktör:
Clara Dahlström

Sakkunnig:
Kerstin Johansen
Senast uppdaterad:
tisdag 19 november 2019