Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Ny friskola till Österåkers kommun

Kommunens fastighetsbolag Armada föreslår att före detta Hackstaskolans fastighet och tomt säljs till Nystad stadsutveckling AB för etablering av en ny friskola i Österåkers kommun.

Därmed möjliggörs en ny och modern grundskola och ännu mer kunskapsglädje i ett centralt läge i Österåker.

– Genom denna försäljning ökar vi valfriheten med ytterligare en friskola i ett centralt läge nära kommunikationer, säger Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande.

I lokalerna bedrivs idag verksamhet inom öppna förskolan och modersmålsundervisning. Båda de verksamheterna kommer att få mer ändamålsenliga lokaler för sina verksamheter på en annan plats.

Skolmatsköket och matsalen kommer finnas kvar i en övergångsperiod och föreslås få en ny lösning inför 2023. Dessutom möjliggörs för en helt ny byggnad på fastigheten för den fristående skolan, Solbackens Montessori, som redan idag bedriver verksamhet på skolområdet.

Hackstahallen är en populär idrottshall i centrala Åkersberga och kommunen säkerställer att den kan fortsätta att vara en plats för skolidrott, föreningsliv och rörelseglädje.

Armadas förslag till beslut behandlas på Förskole- och grundskolenämnden den 2 juni. Därefter fattas beslut om försäljningen av Kommunstyrelsen och Kommunfullmäktige.

Mer information

Förskole- och grundskolenämndens extra sammanträde 2 junilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ny och modern grundskola i centrala Åkersberga

Redaktör:
Clara Dahlström

Publicerad:
torsdag 27 maj 2021
Senast uppdaterad:
torsdag 27 maj 2021