Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Vetenskapliga skolan läggs ner

Ägarna av Vetenskapliga skolan har inte möjlighet att driva skolan vidare av hälsoskäl och har därför beslutat att lägga ner den. Vetenskapliga skolan och Österåkers kommun arbetar nu tillsammans för att hitta bästa möjliga lösning för skolans samtliga elever.

Vetenskapliga skolan är en F-9-skola som funnits i centrala Åkersberga sedan 2007. Skolan har i dagsläget cirka 180 elever.

– Det är väldigt tråkigt att få besked om att Vetenskapliga skolan valt att avsluta sin verksamhet. Skolan har varit en fin och uppskattad del i Österåkers breda skolutbud, säger Hampe Klein, ordförande för Förskole- och grundskolenämnden.

Österåkers kommun har tillsatt en arbetsgrupp som tillsammans med Vetenskapliga skolan arbetar för att elevernas fortsatta skolgång ska säkras på bästa möjliga sätt.

– Vi har goda möjligheter att erbjuda samtliga skolans elever plats på närliggande centrala skolor, säger Joakim Östling, grundskolechef i Österåkers kommun. Vi kommer att göra vårt yttersta för att eleverna ska få en fortsatt trygg och kvalitativ skolgång. Tillsammans med Vetenskapliga skolan och elevernas vårdnadshavare kommer vi säkerställa en bra övergång. Det innebär bland annat att se över varje elevs individuella förutsättningar och behov.

Medarbetarna på Vetenskapliga skolan har vid ett möte onsdagen den 10 juni fått gemensam information från skolans ledning och representanter från Österåkers kommun. Ett brev har därefter skickats till vårdnadshavarna på skolan med inbjudan till informationsmöte fredagen den 12 respektive måndagen den 15 juni. Österåkers kommun kommer att snabbprocessa vårdnadshavarnas ansökningar till kommunala skolor och kommer att lämna besked om ny skolplacering senast fredagen den 19 juni.

Redaktör:
Helena Cronberg

Publicerad:
onsdag 10 juni 2020
Senast uppdaterad:
onsdag 10 juni 2020