Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Polisen utreder grovt olaga hot på Österåkers gymnasium

Torsdagen den 23 januari upptäcktes ett hotfullt budskap skrivet i Österåkers gymnasiums lokaler. Kommunen tar alltid hot på största allvar och följer fastställda rutiner. En polisanmälan gjordes omedelbart och polisen utreder ärendet som grovt olaga hot.

Kommunen har en nära dialog och samverkan med polisen. Kommunens ledningsfunktioner samlas löpande för avstämning i ärendet. På polisens inrådan har kommunen beslutat om att inte stänga Österåkers gymnasium. Kommunen följer polisens fortsatta utredning och har löpande dialog med polisen. Under utredningen har kommunen förstärkt bevakning av skolan genom vaktbolag.

– Elever på skolan får information av sina mentorer och stöd finns för de elever och medarbetare som känner oro för situationen. Vårdnadshavare får information via skolans informationskanaler. Vi har stor förståelse för att en händelse som denna kan väcka oro och obehag och kommer att göra allt för att löpande informera och vidta åtgärder i samverkan med polisen. Rektor beslutar om aktiviteter på skolan och avropar stöd från centrala funktioner om så krävs, säger Eva Wetterstrand, produktionsdirektör i Österåkers kommun.

Frågor om händelsen hänvisas till polisen, 114 14.

Redaktör:
Catharina Rissel

Publicerad:
måndag 27 januari 2020
Senast uppdaterad:
måndag 27 januari 2020