Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Österåkers gymnasium stängs tillfälligt

Med anledning av ett hotfullt budskap som torsdagen den 23 januari upptäcktes i Österåkers gymnasiums lokaler och den oro som detta skapar, stänger skolan under tisdagen den 28 januari och onsdagen den 29 januari.

Kommunens ledningsfunktioner samlas löpande för avstämning i ärendet och för en nära dialog med polisen. Ingen ytterligare ökad hotbild hade framkommit när kommunen mötte polisen under måndagseftermiddagen. Den tillfälliga stängningen av skolan sker med anledning av oroliga elever, vårdnadshavare och personal. Ingen skolverksamhet sker därför under tisdagen. En sedan tidigare planerad studiedag hålls på onsdagen och skolan planeras ha ordinarie verksamhet igen under torsdagen den 30 januari.

Arbetet med trygghetsskapande åtgärder fortgår enligt polisens uppdrag. Väktare finns närvarande vid skolan till och med fredag den 31 januari.

Elever på skolan får information av sina mentorer och stöd finns för de elever och medarbetare som känner oro för situationen. Vårdnadshavare får information via skolans informationskanaler.

Frågor om händelsen hänvisas till polisen, 114 14.

Läs vår nyhet Polisen utreder grovt olaga hot på Österåkers gymnasiumöppnas i nytt fönster

 

Redaktör:
Catharina Rissel

Publicerad:
måndag 27 januari 2020
Senast uppdaterad:
tisdag 28 januari 2020