Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Ny lärplattform i Österåkers kommun

Från och med höstterminen 2020 inför Österåkers kommun en ny och gemensam digital lärplattform i kommunens förskolor, grundskolor, fritidshem och gymnasieskola. Österåkers lärplattform blir den centrala kommunikationskanalen mellan lärare, elever och vårdnadshavare.

I Österåkers lärplattform samlas allt som rör barn och elevers utbildning, såsom dokumentation, planeringar, uppgifter och bedömningar. Här finns meddelanden om exempelvis aktiviteter, utflykter och friluftsdagar samt en lärarlogg som informerar om elevens utveckling under terminens gång. Som vårdnadshavare tar du med appen Unikum Familj enkelt del av informationen, ser scheman och rapporterar frånvaro.

–Med vår nya lärplattform tar Österåkers kommun ett ökat helhetsgrepp med en gemensam, digital plattform för samtliga kommunala förskolor och skolor. Vår lärplattform såväl förenklar och förbättrar arbetet med elevdokumentation för våra pedagoger som den underlättar kommunikationen mellan skola och elever och vårdnadshavare, säger Eva Wetterstrand, produktionsdirektör i Österåkers kommun.

Österåkers lärplattform har prövats ett år i förskolan och lanseras för övriga skolor till starten av höstterminen 2020. Elever och vårdnadshavare får mer information i samband med terminsstart.

Redaktör:
Katarina Martinsson

Sakkunnig:
Maja Naumburg
Publicerad:
tisdag 16 juni 2020
Senast uppdaterad:
onsdag 12 augusti 2020