Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Flexibel undervisning på Österåkers gymnasium i höst

Nu återgår gymnasieeleverna till ordinarie undervisning efter en vårtermin på distans. För att elever och lärare ska kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla avstånd under höstterminen, kommer undervisningen på Österåkers gymnasium nationella program delvis att bedrivas på distans.

För att kunna hålla avstånd i lektionssalar begränsas antalet elever som vistas i salarna. Undervisningen sker i realtid med lärare på plats i klassrummet, men med halva undervisningsgruppen i klassrummet och den andra halvan via Teams på distans. Varje vecka byter grupperna plats.

- På det här sättet minskar vi antalet elever som vistas i salarna och vi genomför undervisning med lärare, vilket säkerställer att eleverna får sin garanterade undervisningstid. Vi har under vårterminen haft en väl fungerande distansundervisning vilket gör att vi känner oss trygga med en fortsättning på detta när det kan kombineras med vanlig undervisning, säger Christina Awerstedt, rektor på Österåkers gymnasium.

Genom att endast hälften av eleverna är fysiskt närvarande minskar också antalet elever i skolmatsalarna. Elever som undervisas på distans kan beställa matpaket för avhämtning.

Elever som har svårigheter att arbeta hemifrån, får undervisning i skolan hela tiden.

Redaktör:
Catharina Rissel

Publicerad:
tisdag 18 augusti 2020
Senast uppdaterad:
tisdag 18 augusti 2020