Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Fler utomhusaktiviteter inom Berga öppna förskola

Barn med mössa skrattandes i rutschkana

Fler än vanligt vill delta i öppna förskolans utomhusaktiviteter just nu. För att möta efterfrågan och samtidigt se till att hålla grupperna små under pandemin, utökas verksamheten på Berga öppna förskola fram till juni 2021.

Öppna förskolan är en mötesplats som erbjuder lek och umgänge för barn 0-5 år som inte går i förskolan och deras vuxna. Dessutom är den en viktig plats för språk och integration. I Österåker finns öppna förskolan i centrala Åkersberga samt på Ljusterö.

På grund av coronapandemin pågår samtliga öppna förskolans verksamhet utomhus med lekträffar i parker och barnvagnspromenader, aktiviteter som nu lockar extra många deltagare, framför allt på Berga öppna förskola.

– Vi ser att öppna förskolans aktiviteter är extra viktiga och lockar fler deltagare än vanligt i den pandemi vi lever i. Barn behöver stimulans av andra barn och många föräldrar har behov av att samtala om sin situation. Därför utökar vi verksamheten på Berga öppna förskola tillfälligt med mer personal, fler aktiviteter och nya platser att mötas på i mindre grupper, säger Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande.

Mer information om den utökade verksamheten finns på Berga öppna förskolas webbplats.

Berga öppna förskolas webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Redaktör:
Catharina Rissel

Publicerad:
fredag 11 december 2020
Senast uppdaterad:
tisdag 2 februari 2021