Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Fler får möjlighet att gå yrkeskurser på Komvux i höst

Genom ökade statsbidrag till vuxenutbildning får kommuninvånare i Österåker utökad tillgång till yrkeskursplatser under hösten. Kurserna anordnas inom yrken där det råder brist på arbetskraft och ger fler möjlighet att komma ut i arbete.

Satsningen omfattar enskilda yrkeskurser inom förskola, vård, handel och fastighetsskötsel och de sökande får möjlighet att läsa tre olika kurser inom ett område. Yrkeskurserna genomförs i Norrtälje och pågår från den 7 september till den 18 december. Samverkan sker med Arbetsförmedlingen, som anordnar rekryteringsträffar när utbildningen är avslutad.

–Österåkers kommun arbetar aktivt med arbetsmarknadsfrågor för att stötta människor till arbete samt att säkra bemanning inom kommunens prioriterade verksamheter där det råder personalbrist. Den här satsningen på kompetenslyft inom vuxenutbildningen är en viktig och välkommen del i det arbetet, säger Kenneth Netterström (M), ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden.

Ansökan pågår till den 23 augusti. Sökande med kortast utbildning kommer att prioriteras i antagningen till yrkeskurserna, men ansökan är även öppen för elever med gymnasieexamen.

Läs mer om vuxenutbildningen på Norrtälje kommuns webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Redaktör:
Catharina Rissel

Publicerad:
torsdag 13 augusti 2020
Senast uppdaterad:
fredag 14 augusti 2020