Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Distansundervisning med matlådor för elever på Österåkers gymnasium

Från och med den 25 mars får eleverna på Österåkers gymnasium, som har undervisning på distans med anledning av Coronaviruset, möjlighet att hämta ut en lunchmatlåda från skolköket i Hacksta.

Alla är vi på ett eller annat sätt påverkade av Coronaviruset. För eleverna på Österåkers gymnasium har det inneburit undervisning på distans sedan den 18 mars. Att undervisa på distans har både sina för- och nackdelar. En fördel som lärarna på Österåkers gymnasium har uppmärksammat är högre närvaro på eleverna. En nackdel är att vardagsrutinerna för många har förändrats och att lunchen riskerar att utebli. Därför beslutade Österåkers kommun att eleverna på skolan ska få möjlighet att få sin skollunch genom en matlåda som de själva hämtar i Hackstaköket.

– En bra och mättande skollunch gynnar koncentration och inlärning. Vi tycker att det är viktigt att eleverna får matlåda då det för en del elever kan vara det enda lagade målet mat de får den dagen, säger Eva Nordenhem, kostchef på måltidsenheten i Österåkers kommun.

Håll vardagsrutinerna vid liv

Att plugga hemifrån kan ibland vara skönt men att göra det på längre tid kan vara jobbigt. Elevhälsokonsulterna har tagit fram några goda råd och tips om hur man kan lägga upp sin vardag. Tipsen kan med fördel användas av alla som pluggar eller jobbar på distans.

Läs Elevhälsokonsulternas tips och råd om att plugga på distanslänk till annan webbplats.

Redaktör:
Catharina Rissel

Publicerad:
onsdag 25 mars 2020
Senast uppdaterad:
onsdag 25 mars 2020