Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Alternativt studentfirande på Österåkers gymnasium

Allt traditionellt studentfirande ställs in på samtliga kommunala gymnasieskolor i Stockholms län med anledning av coronaviruset, Covid-19. Det innebär att det inte blir något utspring, samling på skolgården eller firande på studentflak när eleverna på Österåkers gymnasium tar studenten 5 juni.

Beslutet fattades gemensamt av samtliga utbildningschefer i Stockholms län tisdagen den 14 april och grundar sig i förbudet mot folksamlingar på över 50 personer för att minska spridningen av Covid-19.

–Att ta studenten är en milstolpe i livet och det är naturligtvis tråkigt att vi i år inte kan genomföra studentfirande enligt tradition. Vi planerar en alternativ ceremoni tillsammans med våra elever så att vi ändå får fira dem, säger Christina Awerstedt, rektor på Österåkers gymnasium.

Studentflak förbjuds tillfälligt

Transportstyrelsen har på begäran från Folkhälsomyndigheten tillfälligt förbjudit firande på studentflak, karnevalståg eller motsvarande. Det innebär bland annat att årets studentkorteger på flak inte är tillåtna.

Läs mer om förbudet på Transportstyrelsens webbplatslänk till annan webbplats

Skolavslutning förskolor och grundskolor

Även skolavslutningen för de kommunala förskolorna och grundskolorna blir annorlunda i år. Skolavslutningen arrangeras i mindre grupper/klasser exempelvis med respektive lärare eller pedagog. Läs vår nyhet Alternativ skolavslutning i år. 

Redaktör:
Catharina Rissel

Publicerad:
torsdag 16 april 2020
Senast uppdaterad:
måndag 25 maj 2020