Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Alternativ skolavslutning i år

syrener och ballonger

Årets skolavslutning kommer i år att se annorlunda ut än vad traditionen många gånger påbjuder. Storsamlingar på skolgårdar, i aulor och kyrkor kommer att ställas in. Skolavslutningen får istället arrangeras i mindre grupper/klasser exempelvis med respektive lärare eller pedagog. Beslutet gäller samtliga kommunala förskolor och skolor i Österåkers kommun.

Mot bakgrunden av Folkhälsomyndighetens beslut om samlingar på maximalt 50 personer kommer familj och vänner som vill uppmärksamma barn och elever i samband med förskole- och skolavslutningar i år inte kunna göra det på plats på förskolan eller skolan. Istället anordnas separata ceremonier för barnen och eleverna. Även gymnasieskolans studentfirande påverkas.

– Det är naturligtvis tråkigt att våra skolor och förskolor inte kan välkomna vårdnadshavare, släkt eller vänner till våra skolavslutningar i år som brukligt. Vi hoppas att barnen och eleverna ändå ska få uppleva en fin skolavslutning tillsammans med sina pedagoger och kamrater, säger Ann Bisenius, skolverksamhetschef i Österåkers kommun.

Även planerade öppet hus eller andra större besök i kommunala förskolor och grundskolor ställs in eller skjuts på framtiden, terminen ut.

Redaktör:
Catharina Rissel

Publicerad:
måndag 27 april 2020
Senast uppdaterad:
måndag 27 april 2020