Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Vinnare av pedagogpriset 2019

Från vänster: Ulrika Widén, Christina Holmberg och Maria Bergkvist

Maria Bergkvist, Christina Holmberg och Ulrika Widén är vinnarna av pedagogpriset 2019. Priset delades ut under pedagogernas årliga kickoff som arrangerades för femte året i rad av Pedagogcentrum i Österåker.

Pedagogcentrums årliga kickoff uppmärksammar alla de som sliter och kämpar hela året för att eleverna ska uppnå sina mål. Att möta olikheter var temat för dagen (2019-08-15), med fokus på hur bemötande och förhållningssätt gör stor skillnad för alla barn och elever. Det handlar om förebyggande arbete i förskola och skola och om alla elevers rätt att få goda möjligheter att utvecklas.

Juryns motivering

Ulrika Widén

Ulrika är en lärare som alltid har elevernas bästa i fokus. Oavsett elevernas mycket skiftande behov får hon till en rolig och utmanande undervisning som passar alla. I kombination med sin värme och tydlighet är hon en fantastisk pedagog. Hon tar eleverna till sig och bygger relationer med både elever och vårdnadshavare. Ulrika har drivit kampen för att samla ihop pengar till barncancerfonden. Hon har sett till att göra hela skolans elever delaktiga och stolta i att få bidra till forskningen.

Christina Holmberg

Tillsammans med Erika Frangini har Christina skrivit en utvecklingsartikel om undervisningsbegreppet som heter ”Med rätt att undervisas”. Syftet med deras studie var att undersöka den språkliga och fonologiska medvetenheten genom att medvetet använda begreppet undervisning som en målstyrd process. En artikel som fått mycket uppmärksamhet. Christina har en stark positiv och empatisk inställning och bidrar till ett bra arbetsklimat för att alla barn och pedagoger skall trivas och må bra. Christina Holmberg har också blivit Österåkers förste förskollärare. Christina leder den pedagogiska utvecklingen på Bikupan och Äppellundens förskolor.

Maria Bergkvist

Maria har den perfekta mixen av stor ämneskompetens, fantastisk pedagogik i undervisningssituationer, vetgirighet för ny forskning och rön, öppen för att dela med sig sv kunskap och idéer till kollegor, samt en grym arbetslagsledare! Hon är en central gestalt i att föra Tråsättraskolan och dess kollegor framåt!

Redaktör:
Linda Gelin-Nielsen

Publicerad:
fredag 16 augusti 2019
Senast uppdaterad:
fredag 16 augusti 2019