Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Tre miljoner kronor till extraordinära stödinsatser inom skolan föreslås i Österåkers kommuns budget för år 2020

Österåkers kommun föreslår ett antal åtgärder för att förstärka riktade resurser till undervisning. Det tidigare förslaget om att öka budgeten för särskilt stöd med två miljoner kronor år 2020 jämfört med år 2019 är nu utökat till tre miljoner kronor. Den 25 november fattar Kommunfullmäktige i Österåkers kommun beslut om budgeten.

– Vi föreslår idag en utökad budget för särskilt stöd under 2020 med totalt 3 miljoner kronor. De resursskolor vi har i Österåker har en verksamhet som är mycket viktig för våra elever och deras vårdnadshavare varför det är viktigt för oss i alliansen att säkra elevernas möjligheter till extraordinärt stöd, säger Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande.

Österåkers kommun för dialog med den fristående resursskolan Helleborusskolan. Bland annat har skolan nu lämnat in kompletterande ansökningar om tilläggsbelopp i befintliga ärenden, som kommunen ska behandla skyndsamt och likvärdigt.

Dessutom har ett uppdrag nu givits till Kommunstyrelsen att se över konstruktionen av tilläggsbelopp för resursskolor, bland annat utifrån statliga utredningar av lämpliga modeller.

Redaktör:
Catharina Rissel

Publicerad:
måndag 25 november 2019
Senast uppdaterad:
måndag 25 november 2019