Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

19 rektorer från Nederländerna på besök i Rydbo skola

Gruppbild på glada människor

Rektorer från Nederländerna besökte nyligen Rydbo skola för att ta del av arbetssätt i den svenska skolan.

I början av november fick Rydbo besök av 19 rektorer från skolor i Nederländerna. De var på plats för att ta del av arbetssätt i den svenska skolan i allmänhet och Rydbo skola i synnerhet.

Under flera års tid har Rydbo skola välkomnat skolledare från Nederländerna och utbytt erfarenheter. Rydbo skolas rektor, Anna Strand, tycker att mötena ger spännande och lärorika perspektiv.

–Våra besökare var mycket intresserade av vårt inkluderingsarbete och hur vi gör för att undervisningen ska passa alla elever utifrån deras behov. De var också fascinerade över att vi har lärare som enbart arbetar med praktiska ämnen, såsom slöjd och bild. Så ser det inte ut i deras skolor där en lärare undervisar i klassens alla ämnen, såväl teoretiska som praktiska. Fastän Sverige och Nederländerna är ganska lika som länder så finns det så många olikheter hur vi arbetar med utbildning, säger Anna Strand.

Besökarna fick också avnjuta en svensk skollunch som just den här dagen bestod av Korv Stroganoff, en måltid som uppskattades mycket.

-De var mycket imponerade av vår lunch och tyckte den var väldigt lyxig med salladsbuffé till, säger Anna Strand.

Redaktör:
Catharina Rissel

Publicerad:
onsdag 20 november 2019
Senast uppdaterad:
tisdag 11 februari 2020