Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Sydkoreanska rektorer är intresserade av Österåkers skola

De sydkoreanska blivande rektorerna står tillsammans med två representanter från Pedagogcentrum framför en trailer som det står "Österåkers kommun" på. Den sydkoreanska gruppen håller upp en skylt med sydkoreansk text.

Förra veckan fick skolförvaltningen i Österåkers kommun för tredje gången besök från Sydkorea. Den här gången var det 30 blivande rektorer som kom till Pedagogcentrum i Åkersberga för att inspireras av hur kommunen organiserar sin stöd- och utvecklingsverksamhet för skolan.

Alla som studerar till rektor i Sydkorea gör resor runt om i världen för att söka inspiration och omvärldskunskap. I år hade 30 av totalt 300 rektorsstuderande Sverige och Finland som resmål.

På Pedagogcentrum fick de blivande rektorerna från Sydkorea reda på hur Pedagogcentrums verksamhet fungerar. De fick också information om de möjligheter för vidareutbildning som Pedagogcentrum erbjuder lärare, förskollärare och barnskötare. Dessutom fick besökarna se hur man kan arbeta med programmering i både skola och förskola.

Pedagogcentrums representanter berättade för besökarna att ett av skolförvaltningens huvuduppdrag är att se till att alla elever i Österåker får samma möjligheter till kunskapsutveckling och framtidschanser oavsett vilken skola de går på. Bland annat innebär det att alla skolor får stöd av Pedagogcentrum, oavsett om de drivs i kommunal eller privat regi.

De sydkorenska besökarna sitter i skolbänkar, leende.

Besök på Röllingbyskolan

Gruppen från Sydkorea besökte även Röllingbyskolan. De fick
lyssna på en föreläsning om skolans uppdrag och värdegrund, samt besöka en lektion i livskunskap.

– Det blev en annorlunda och intressant dag på jobbet, för oss, våra elever och våra gäster, säger Anna Zaar som är rektor på Röllingbyskolan.

De blivande rektorerna från Sydkorea besökte Röllingbyskolan.

Internationellt intresse för Pedagogcentrums verksamhet

Kommunens arbete med skolutveckling intresserar inte bara
Sydkorea. Pedagogcentrum har tidigare tagit emot politiker från ett antal utvecklingsländer under ett besök samordnat av Världsbanken. Det besöket hade stort fokus på hur man arbetar inom förskola.

På väg mot målet att bli länets bästa skolkommun

Pedagogcentrums verksamhet bidrar tillsammans med andra insatser till Österåkers kommuns mål att bli länets bästa skolkommun.

Läs mer om Pedagogcentrums verksamhet.

Redaktör:
Hanna Lampén

Publicerad:
torsdag 17 maj 2018
Senast uppdaterad:
torsdag 17 maj 2018