Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Österåkers kommun fortsätter hjälpa unga att skapa en bra framtid

För tredje året i rad har Österåkers kommun fått statsbidrag för att hjälpa unga som varken arbetar eller studerar att etablera sig i samhälls- och arbetslivet. Under 2019 kommer kommunen att fokusera extra på att minska psykisk ohälsa hos dessa ungdomar.

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, har beviljat Österåkers kommun ett bidrag på 1 152 000 kronor för att under perioden 1 december 2018 – 30 november 2019 arbeta med projektet ”Unga i centrum 3.0”. Projektets syfte är att bygga vidare på 2018 års projekt men med ökat fokus på hälsofrämjande faktorer och fysisk friskvård för att minska psykisk ohälsa bland ungdomar.

Den primära målgruppen är liksom tidigare unga i åldern 16 - 20 år som har hoppat av eller lämnat gymnasiet utan en gymnasieexamen. Ungdomscoacher och studie- och yrkesvägledare söker upp och informerar ungdomarna om vilken hjälp som finns att få, och ger kontinuerligt stöd utifrån individens behov för att motivera ungdomarna tillbaka till studier, praktik, arbete eller individstärkande friskvårdsaktivitet. Ungdomarna kan också få stöd i sina kontakter med myndigheter och vårdinstanser som kan vara svåra att navigera bland som ung.

Av 47 ansökningar blev 20 kommuner beviljade bidrag för 2019 och i Stockholms län var det endast Sundbyberg och Österåker som fick bidrag. Österåker är en av åtta kommuner som fått bidrag alla de tre år som bidraget varit möjligt att söka.

Läs mer om projektet Unga i centrum.

Redaktör:
Hanna Lampén

Publicerad:
måndag 9 juli 2018
Senast uppdaterad:
måndag 9 juli 2018