Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Belysning

Kommunen, Trafikverket, vägföreningar och samfälligheter har hand om belysningen på de olika vägar och områden som de ansvarar för. Kommunens entreprenör, Bogfelts Installation & Entreprenad AB, ser till att belysningen fungerar som den ska på de kommunala vägarna.

En gång per år görs en rondering, det vill säga en kontroll av kommunens belysning. För att kunna se vilka lampor som ska bytas kan belysningen vara tänd under dagtid i områden där ronderingen görs. Belysningen är även tänd på dagtid i områden där det har kommit in felanmälningar och belysningen måste åtgärdas.

Vid lampbyte eller annan felsökning måste belysningssektionen vara strömlös, därför görs felsökningen på dagtid för att undvika släckt belysning och otrygg utomhusmiljö på kvällen.

Tändningen kan i vissa fall delas med samfälligheter och föreningar, vilket gör att även belysning som inte är kommunal kan vara påslagen vissa tider.

Åtgärd av trasig belysning

Åtgärdas omedelbart

  • Fel som utgör fara för liv eller egendom
  • Fel på centrala styrsystem
  • Gruppfel

Åtgärdas veckovis

  • Felanmälda ljuspunkter åtgärdas varje fredag

Åtgärdas vid rondering

  • Belysning som inte har felanmälts och som vi därmed inte känner till.

Hjälp oss att anmäla trasig belysning

Gör felanmälan Länk till annan webbplats.

Du kan även felanmäla direkt  till vår entreprenör Bogfelts Installation & Entreprenad AB via telefon mellan  8.00-15.30, övrig tid journummer 08-732 57 13

Belysningsplanen

Belysningsplanen är ett hjälpmedel för kommunen, exploatörer, bostadsrättsföreningar och vägföreningar att planera god och ekonomisk belysning.
Länk till Belysningsplanen

Redaktör:
Infrastruktur-och anläggningsavdelningen

Senast uppdaterad:
måndag 19 oktober 2020