Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Trafikstörningar i centrala Åkersberga

Klicka på bilden för att se den större.

Den 10 april öppnar den nya infarten under Roslagsbanan som sammanbinder Rallarvägen med Sågvägen. Den 14 april inleds arbetet med den sista etappen av Båthamnsvägens ersättning. Under detta arbete kommer det vara ett flertal vägar som helt stängs för både biltrafik, gående och cyklister.

Kartbilden ovan illustrerar omledningen av trafik som kommer att bli nödvändig de kommande veckorna. Förutom denna omledning hänvisar vi även till andra alternativa vägar, såsom Bergavägen och Margretelundsvägen för att ta sig till centrala Åkersberga.

Den 10 april öppnar den nya infarten under järnvägen mellan Rallarvägen och Sågvägen för dig som ska åka eller gå i riktning mot Österskär, Tuna och Östra Kanalstaden.

Den befintliga spåröverfarten vid Båthamnsvägen stängs permanent den 14 april.

Stationsvägen förlängs till Rallarvägen

Även Stationsvägens anslutning till väg 276 i Kanalrondellen tas bort permanent och ersätts av en förlängning av Stationsvägen till Rallarvägen.

När Stationsvägen beräknas öppna igen i mitten av maj, kommer den att följa Roslagsbanans sträckning från centrum till Rallarvägen där den ansluter i en cirkulationsplats. Se kartan.

Vi är medvetna om att detta kommer att innebära stora störningar för alla trafikanter, men de är nödvändiga för att anläggningsarbetet ska kunna färdigställas. Vi ber om överseende med situationen som kommer råda den närmaste tiden.

Redaktör:
Infrastruktur-och anläggningsavdelningen

Publicerad:
fredag 3 april 2020
Senast uppdaterad:
tisdag 7 april 2020