Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Byggande av cirkulationsplats på väg 276/Sockenvägen

Ny cirkulationsplats (rondell) vid väg 276/Sockenvägen/Pilstugetorget.

Trafikverkets arbete med byggnation av cirkulationsplatsen vid Roslagsvägen, väg 276 – Sockenvägen pågår för fullt. Arbetet utförs så snabbt som möjligt, med tanke på hur mycket trafik som passerar här dagligen.

Tidsperioder och trafikomläggningar

9 mars

Natten till den 9 mars sker en ny trafikomläggning i cirkulationsplatsen som innebär att det då blir två öppna körfält i båda riktningarna på väg 276, till och från Åkersberga. Infarten till Långhundravägen–Pilstugetomtens handelsområde, är fortsatt stängd, men i övrigt kommer cirkulationsplatsen att vara öppen för trafik.

Färdigställande

Nu återstår Trafikverkets arbete att slutföra anslutningen till Långhundravägen och Pilstugetomtens handelsområde. Den anslutningen är tills vidare fortfarande stängd.

När vårvädret kommit och det är varmare temperaturer ute, kommer Trafikverket att lägga en topp med asfalt i hela cirkulationsplatsen.

Slutligen kommer även vägmarkering för permanentbruk att utföras.

Österåkers kommun arbetar parallellt med att se över Sockenvägen samt korsningen till Korsgärdesvägen för att förhindra att svängande bilar till Korsgärdesvägen orsakar köer för de trafikanter som ska ut på väg 276. Mer information om detta arbete kommer.

Trafikanordningsplan

En trafikanordningsplan, TA-plan, innehåller fakta om ett vägarbete och hur det ska märkas ut. Här kan du se TA-planen för det här projektet:

Trafikanordningsplan för arbetet med cirkulationsplatsen på väg 276.PDF

Trafiksäkerheten prioriteras

Trafiksäkerheten för de arbetande, men även för trafiken är otroligt viktig. Dialog har förts med både Arriva, SL och räddningstjänst för att få till bästa möjliga trafikavstängning. I rusningstid uppstår köer som är värre än normalt. Vi förstår frustrationen, men arbetet måste utföras och det görs så snabbt som möjligt.

Trafikverket ansvarar för arbetet

Kommunen är medveten om problemen som situationen ser ut där idag, och har en dialog med Trafikverket för att Trafikverket ska få till en så smidig tillfällig trafiklösning under byggnationen som möjligt.

Du kan läsa mer om arbetet på Trafikverkets egen projektsida:
Trafikverket bygger och förbättrar: Väg 276, Sockenvägenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Redaktör:
Infrastruktur-och anläggningsavdelningen

Publicerad:
fredag 19 februari 2021
Senast uppdaterad:
fredag 5 mars 2021