Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Avfall och återvinning

Roslagsvatten är det kommunala bolag som ansvarar för avfall och återvinning i Österåkers kommun. Roslagsvatten hämtar sopor, hushållsavfall samt latrin, slam och fett. De tar även fram förslag till avfallsplaner, avfallstaxa och avfallsföreskrifter i samråd med kommunen.

Roslagsvatten

Du vänder dig till Roslagsvatten med alla frågor som har med avfallshantering att göra. Det kan röra sig om fakturafrågor, problem med sophämtningen eller Brännbackens öppettider. Du hittar också mer information om avfall och återvinning på Roslagsvattens webbplats.

Roslagsvattens telefonnummer: 08-540 835 00
Roslagsvattens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunen sköter tillsynen

Miljö- och hälsoskyddsenheten sköter tillsynen av avfallshanteringen i kommunen. Du vänder dig också till kommunen om du vill anmäla kompost, eget omhändertagande av slam eller förlängt slamsugningsintervall.

Brännbackens återvinningscentral

Roslagsvattens återvinningscentral finns vid Brännbacken strax utanför Åkersberga. Här kan du som privatperson kostnadsfritt lämna grovavfall, farligt avfall, vitvaror och förpackningar med mera. Mer information samt öppettider​ finns på Roslagsvattens webbplats.

Information om Brännbackens återvinningscentral.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer information

Avgifter, regler och abonnemang

Sortering och återvinning

Farligt avfall

Slam och latrin

 

På finska-suomeksi

Redaktör:
Erik Braide

Sakkunnig:
Rolf Larsson
Senast uppdaterad:
måndag 2 mars 2020