Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Var med och tyck till om Roslagsbanans förlängning till city!

Mellan den 15 januari och 8 februari 2021 genomför Region Stockholm ett första samråd inför utbyggnaden av Roslagsbanan till city. Genom att vara med och tycka till tidigt i planeringen finns större möjlighet att påverka.

Som en del i den så kallade Sverigeförhandlingen är planen att Roslagsbanan ska förlängas till city via Odenplan. Region Stockholm inleder nu samrådsprocessen som ska landa i en färdig plan. Bland annat behöver man undersöka var det är bäst att bygga, hur anslutning till andra stationer kan se ut och vilka åtgärder som behövs längs den befintliga banan. Olika alternativ ska jämföras för att se vilka olika för- och nackdelar de har.

I det här allra första samrådet finns ingen färdig lösning att visa upp, utan syftet är att få in synpunkter från allmänheten, de som påverkas av utbyggnaden, olika myndigheter och andra verksamheter.

Österåker påverkas

Inom Österåkers kommungräns är det framförallt följande i planen som rent fysiskt kommer att påverka:

  • Dubbelspår Arninge – Rydbo
  • Ny depå längs Österskärsgrenen
  • Kapacitets- och trafiksäkerhetshöjande åtgärder vid stationerna (exempelvis diskuteras längre plattformar för att medge längre tåg)

Det är i början som möjligheten att påverka är som störst. Så ta möjligheten att vara med och ge dina synpunkter i det tidiga samrådet under perioden 15 januari till och med 8 februari.

Mer information

Läs mer om projektet och om hur du lämnar synpunkter på Region Stockholms webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Redaktör:
Infrastruktur-och anläggningsavdelningen

Publicerad:
fredag 15 januari 2021
Senast uppdaterad:
fredag 15 januari 2021