Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Var med och sätt Österåker på vintercykelkartan

Fredag den 12 februari anordnas Vintercyklingens dag i hela världen. Anmäl din cykling under denna dag för att visa att Österåker bidrar till att stoppa smittan!

Syftet med Vintercyklingens dag är att visa på möjligheten att cykla året om och lyfta fram de fördelar det har för både hälsa och miljö. Initiativet anordnas av organisationen Svensk Cyklinglänk till annan webbplats och i år är budskapet ”Stoppa smittan. Börja cykla” eftersom risken för spridning av covid-19 minskar om fler cyklar istället för att åka kollektivt.

Vintercyklingens dag är en del av Winter Bike To Work Daylänk till annan webbplats som vill samla så många vintercyklister som möjligt från hela världen under en dag. Förra året anmälde runt 14 500 personer från världens alla hörn sin cykeltur. I Sverige deltog cyklister från 170 städer och kommuner.

Delta från Österåker!

I år hoppas vi på anmälda deltagare från Österåker också! Med rätt utrustning så som dubbdäck och reflexer samt bra underhållna cykelvägar går det smidigt och säkert att ta sig fram på cykel även när det är snö och minusgrader ute. Därför har Österåkers kommun förbättrat snöröjningen på ett antal gång- och cykelstråk i kommunen för att du ska kunna cykla året runt.

Du anmäler din cykling fredag 12 febrari 2021 via vintercyklingensdag.selänk till annan webbplats!

Redaktör:
Infrastruktur-och anläggningsavdelningen

Publicerad:
fredag 12 februari 2021
Senast uppdaterad:
fredag 12 februari 2021