Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Trafikverket bygger cirkulationsplats på väg 276–Sockenvägen

Pilar visar väg för att köra av mot Sockenvägen, under byggtiden

Pilar visar väg för att köra av mot Sockenvägen, under byggtiden

Trafikverkets arbete med byggnation av cirkulationsplatsen vid Roslagsvägen, väg 276 - Sockenvägen pågår för fullt. Nu närmare sig nästa etapp i arbetet vilket innebär att en ny tillfällig trafikomläggning kommer att göras.

Vänstersväng mot Sockenvägen tas bort

Trafikomläggningen innebär att det inte blir möjligt att göra en vänstersväng in på Sockenvägen i riktning från E18 som tidigare. Endast ett körfält in mot Åkersberga kommer vara öppet, förbi byggarbetsplatsen. Detta för att det ska finnas plats för ett trafiksäkert arbetsområde samt att bussar och andra breda transporter ska kunna passera utan problem.

Ny väg till Sockenvägen

Istället för att svänga vänster till Sockenvägen hänvisas trafiken att köra runt i cirkulationsplatsen vid väg 276 - Svinningevägen, enligt pilar på kartan, och tillbaka på väg 276 för att ta högersvängfältet upp mot Sockenvägen.

Tidsperiod

Denna trafikomläggning beräknas pågå från natten till tisdag den 9 februari fram till och med mars.

Trafikverket beräknar att cirkulationsplatsen kommer stå klar till denna sommar.

Trafikverket ansvarar

Det är Trafikverket som ansvarar för byggnationen och projektet. Kommunen är medvetna om problemen som situationen ser ut där idag, och har en dialog med Trafikverket för att få dem att hitta en bättre tillfällig trafiklösning under byggnationen.

Du kan läsa mer om projektet på Trafikverkets projektsida: Trafikverket bygger och förbättrarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Redaktör:
Infrastruktur-och anläggningsavdelningen

Publicerad:
fredag 22 januari 2021
Senast uppdaterad:
måndag 8 februari 2021