Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Skärgården flyttar in i en gångtunnel!

Foto från gångtunneln under Tråsättravägen. Motivet är Paradisviken vid Finnhamn i Österåkers skärgård. Klicka på bilden för att se den större.

Har du sett vad fint det har blivit i gångtunneln under Tråsättravägen vid Tallsättra/Gransättra? På den ena tunnelväggen böljar sedan i mitten av februari ett fantastiskt skärgårdsmotiv på emaljplattor och tunneln har fått helt ny belysning.

Tunneln är en del av Hälsans stig i Margretelund och här rör sig många varje dag på promenaden eller på vägen till bussen, skolan, träningen eller annat. Förutom att utsmyckningen och den förbättrade belysningen gör turen lite trevligare, är syftet också att öka tryggheten.

Målet är att skapa en vacker och trygg miljö där man vill vara – även efter mörkrets inbrott.

Näst på tur blir en gångtunnel vid Norrgårdsvägen som kommer att få nya motiv ur Österåkers historia. Håll utkik så berättar vi snart mer!

Belysningskonst för ökad trygghet

Varför inte passa på att ta en kvällspromenad längs Hälsans stig i Margretelund och titta på de många andra spännande belysningskonstverken? Med start vid tunneln under Tråsättravägen hittar du bland annat drakeld, en hemlighetsfull flaskpost, ett vattenfall, en glittrande regnbågsfisk och en trollskog.

Här hittar du karta över Hälsans stig: österåker.se/hälsansstig.

Redaktör:
Kommunikationsenheten

Publicerad:
tisdag 16 februari 2021
Senast uppdaterad:
tisdag 16 februari 2021