Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hitta gröna utflykter nära hemmet med ny webbplats

I Österåker är det aldrig långt till naturen. De gröna kilarna är stora sammanhängande grönområden som sträcker sig via landsbygd och bebyggelse runt Stockholm och hela vägen in mot innerstaden. Här finns närhet till fantastiska natur- och kulturupplevelser och stora möjligheter att njuta av tystnaden och lugnet.


Nu finns en helt ny webbplats för de gröna kilarna i och kring Österåker som ska locka fler ut i naturen.

Under pandemin söker sig allt fler ut till naturen nära hemmet. Att sprida kunskap och utveckla service och tillgänglighet till vår närnatur är därför extra angeläget.

De gröna kilarna innebär närhet till fantastiska natur- och kulturupplevelser och stora möjligheter att njuta av tystnaden och lugnet. I naturen syns inte kommungränserna. Många naturområden fortsätter genom flera kommuner. Genom att samverka över kommungränserna kan dessa gröna kilar utvecklas oberoende av kommungränser. Det gäller både värden för biologisk mångfald som för friluftslivet.

Österåker en del av två gröna kilar

Österåkers kommun är en del av två av de tio gröna kilarna runt Stockholm, Angarnkilen och Bogesundskilen. Inom ramen för Gröna kilar nordost samverkar Österåker med grannkommunerna om våra gemensamma grönområden. Som ett led i det arbetet lanseras nu en ny webbplats för Gröna kilar nordost.

– Österåker har tillsammans med våra grannkommuner och föreningslivet ett etablerat och långsiktigt samarbete kring de gröna kilarna och att locka fler ut i naturen. Att ha nära till naturen är viktigare nu än någonsin. Därför känns det extra roligt att vi nu lanserar en webbplats för att ännu tydligare nå ut med budskapet om att värdesätta dessa sammanhängande grönområden, säger Conny Söderström (M), som är en av Österåkers kommuns representanter i den politiska styrgruppen för Samverkan gröna kilar.

Här finns de gröna kilarna

De gröna kilar som ingår i Gröna kilar nordost är: Angarnkilen, Rösjökilen och Bogesundskilen.

Dessa områden sträcker sig över följande kommuner: Danderyd, Täby, Sollentuna, UpplandsVäsby, Sigtuna, Vallentuna, Vaxholm och Österåker.

Ny webbplats lotsar dig till gröna utflykter

Förutom att ge information om samverkan Gröna kilar nordost hittar du även förslag på besöksmål och aktiviteter i kilarna.

Läs mer om de gröna kilarna och få tips på gröna utflykter nära dig!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Redaktör:
Kommunikationsenheten

Publicerad:
fredag 2 april 2021
Senast uppdaterad:
måndag 5 april 2021