Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

E.ON byter högspänningskabel på Tråsättravägen

E.ON ska byta ut en högspänningskabel längs Tråsättravägen för att säkra upp kommande strömförsörjning.

Margretelundsområdet hade flertal strömavbrott under 2020 och detta är nu ett steg i arbetet för att minimera risken för framtida avbrott.

En sträcka på Tråsättravägen mellan Skogsfågelvägen och Gransättravägen, kommer under arbetstiden vara enfilig och regleras med trafikljus.

I korsningen vid Gransättravägen och på Gransättravägen kommer arbeten utföras under kvällstid för att minimera påverkan på trafiken vid trafikljusen Söralidsvägen/Tråsättravägen.

Tidsperiod

Schaktarbeten kommer att starta den 22 februari och pågå till mitten på april. Återställningen av grönytor och asfalt sker när vädret tillåter. Sannolikt från och med Maj-Juni.

Om inget oförutsett inträffar utförs arbetet normalt sett måndagar-torsdagar.

Trafikpåverkan

På Tråsättravägen står tungavstängningen kvar även när arbetet inte sker, så påverkan för trafik blir även på tider utanför arbetet då det är för stort, tidskrävande och kostsamt att flytta avstängningen dagligen.

Under arbetstiden när schaktarbeten utförs och tungavstängningen är på plats kommer trafiken påverkas med köer och längre restider framför allt i rusningstrafik.

Kontaktuppgifter till EON, och deras utförare

EON: joakim.westergren@eon.se
ABEKA: victor.svensson-brismo@abeka.se

Redaktör:
Infrastruktur-och anläggningsavdelningen

Publicerad:
torsdag 18 februari 2021
Senast uppdaterad:
torsdag 18 februari 2021