Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Fler servicedagar på kommunens gator för bättre trafik

Nu utökar Österåkers kommun servicedagarna på kommunens gator! Det gör vi för att kunna ge ännu bättre service när det gäller att ta hand om snö, sopa bort sand, underhålla ljuskällor, laga gropar och annat som underlättar och förbättrar för dig som trafikant.

Under vinterhalvåret, från den första november till den första maj, så kommer det att vara parkeringsförbud på vissa gator och parkeringar under servicedagen, en speciell dag varje vecka.

Vi jobbar för fullt för att få upp alla skyltar före den första oktober så att du ska veta vad som gäller för just din parkering eller gata.

Stora delar av centrala Åkersberga och vissa gator i Tråsättra samt Storhagen och Båtstorp har sedan några år redan haft en servicedag. Nu blir det fler av kommunens gator som får servicedag.

Vissa gator kommer att få servicedag på förmiddagen, andra på eftermiddagen och vissa mellan klockan 10 och klockan 15.

Infartsparkeringarna kommer att få en servicenatt istället mellan klockan 00 till klockan 06, men det kommer alltid att vara en infartsparkering öppen för dig som jobbar natt.

För att undvika en parkeringsanmärkning och för att underlätta för våra entreprenörer så ber vi dig att vara uppmärksam på de skyltar som sitter vid just din parkering.

Varför inför vi servicedag?

En servicedag inrättas för att vid eventuella snöfall kunna på ett effektivt sätt ta hand om snön, kunna ha gatan fri från bilar vid sandsopning men även kunna utföra enklare underhåll, exempelvis byte av ljuskällor eller enklare lagningar av gropar utan att behöva utrymma gatan bara för det.

Österåkers kommun har flera entreprenörer som arbetar på våra gator och det blir ett enkelt sätt för dem att arbeta säkert, utan att behöva vara rädda för att skada parkerade bilar.

Naturligtvis kommer snöröjning ske när det behövs, men att kunna ha gatan fri en dag gör att man kan ta bort eventuella vallar på ett smidigt sätt.

Redaktör:
Infrastruktur-och anläggningsavdelningen

Publicerad:
tisdag 6 oktober 2020
Senast uppdaterad:
tisdag 6 oktober 2020