Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Arbeten på E18 påverkar trafiken

Den 1 april 2020 beräknas Trafikverket påbörja arbeten som påverkar trafiken på E18 för dig som åker till och från Österåker. Räkna med längre restider i rusningstrafik, både för dig som åker bil och buss.

Redan i april beräknas arbeten inledas och som innebär att bussfilerna är avstängda mellan Stocksund och Lahäll i bägge riktningar. Avstängningen varar i ungefär ett halvår. Bussarna kör då i samma körfält som övrig trafik.

Med start i juni och sex veckor framåt, kommer dessutom ett av två körfält att vara avstängt på E18 vid Arninge.

Ska bli lättare att resa hållbart i norrort

Syftet med åtgärderna är att Trafikverket vill göra det lättare att resa hållbart i nordöstra Stockholm. Bussar ska komma fram snabbare och säkrare och trafiken ska flyta bättre. Därför byggs obrutna bussfiler mellan Danderyds sjukhus och Arninge, i båda riktningarna.

Trafikverket installerar samtidigt ett så kallat intelligent transportsystem (ITS) mellan Stocksund och Arninge. Ett sådant system varnar för köbildning eller långsam trafik.

Mer information

Det är Trafikverket som är huvudman och kan svara på eventuella frågor om de arbeten som genomförs på E18.

Läs mer om de arbeten som ska utföras på och kring E18 på Trafikverkets webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Under perioden är även Kårstalinjen på Roslagsbanan delvis avstängd. Detta medför att fler tåg på Österskärslinjen kan köras med sex vagnar istället för tre vagnar. Från och med den 20 april kommer också trafiken till/från Tunagård och Österskär att åter blir sex tåg per timme i rusningstrafik i stället för tre tåg, eftersom det åter är dubbelspår mellan Åkersberga och Åkers Runö.

Preliminär tidslinje för arbetena (klicka för att se större)

Tidslinje som visar när arbetena pågår.

Trafikverkets tidslinje för arbetena och hur de påverkar trafiken 2020. Klicka på bilden för att se den större och för en längre tidsperiod.

Redaktör:
Infrastruktur-och anläggningsavdelningen

Publicerad:
torsdag 19 mars 2020
Senast uppdaterad:
torsdag 30 april 2020