Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Österåkers ridstigar nu i webbkartan

Klicka på bilden för att komma till Österåkerkartan. Där kan du se var ridstigarna finns och vilka sträckor som är i kommunens regi. Markera lagret Ridstigar i Uppleva och göra.

Österåkers kommun arbetar kontinuerligt med att underhålla och förbättra befintliga kommunala ridstigar, målet är att skapa långa sammanhängande sträckor.

Kommunens ridstigar ligger delvis på kommunens mark, delvis på privata fastighetsägares mark som kommunen har avtal med.

Åtgärder som har slutförts är upprustning av stigar söder och norr om Åkersberga ridcenter i Skånsta. Även byte av armaturer på befintliga belysta sträckor är utförda.

Nya ridstigar som har anlagts under 2016 och 2017 utgår ifrån området vid Röllingby backar förbi Smedby Koloniförenings område, vidare norrut till Storhagen och ner till Seveniusvägen.

Webbkarta över ridstigar

Sydväst om Drängsjön finns en kortare sträcka som förbinder ridstigarna, men där kommunen inte har ett avtal med markägaren. Det innebär att kommunen därmed inte heller har någon möjlighet att vidta åtgärder på just den sträckan. Se webbkartan för mer information om var ridstigarna går och vilka sträckor som är i kommunens regi.

Till Österåkerkartan. För att se ridstigar, markera lagret Uppleva & göra och därefter lagret Ridstigar.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Felanmälan av ridstigar

Vill du felanmäla en kommunal ridstig, använd gärna kommunens e-tjänst Felanmälan, som finns både som webbtjänst och som app för mobilen.

Läs mer om Felanmälan Österåkers kommun.

Redaktör:
SBF

Publicerad:
fredag 15 november 2019
Senast uppdaterad:
måndag 18 november 2019