Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Byggstart för ytterligare 300 hyresrätter i centrala Åkersberga

På onsdagen var det dags för officiell byggstart för ytterligare 300 hyresrätter i centrala Åkersberga. Det är fastighetsbolaget Wallenstam som därmed fullföljer planerna på att bygga totalt drygt 400 hyresrätter i Österåker.

Österåker fortsätter att växa med en mångfald av olika bostadstyper. Nu bygger Wallenstam ytterligare drygt 300 lägenheter fördelade på två kvarter vid Söra simhall och bara cirka 450 meter från Åkersberga station. I maj förra året inledde Wallenstam dessutom byggnationen av cirka 128 hyreslägenheter invid Norrgårdsvägen. Det innebär totalt drygt 400 nya hyresrätter i centrala Åkersberga inom ramen för dessa två projekt.

– Arbetet med att lägga grunden för omvandlingen av Åkersberga till en modern stad med småstadskaraktär är i full gång. Söra Kvarter, med sina lokaler för verksamheter i gatuplan, kommer att passa väl in i den nya stadsbilden, säger Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande i Österåker.

Lokaler i gatunivå

Husen i Söra Kvarter är ritade av Belatchew Arkitekter och blir 4–5 våningar höga och lägenheterna blir på 1–5 rum och kök med balkong eller uteplats. På kvarterens insida planeras för gröna innergårdar. Lägenheterna blir något upphöjda från gatunivån för att skapa insynsskydd från gatan. Huvudentréerna vänds mot Margretelundsvägen. Här kommer det även att finnas lokaler för exempelvis caféer eller annan verksamhet.

Preliminär inflyttning beräknas till juni 2020–juni 2021 och hyresrätterna kommer att förmedlas via Stockholms Bostadsförmedling, Wallenstams egen kö för nyproduktion samt en viss del via Armada.

Österåker är den storstadsnära skärgårdskommunen med ett rikt fritidsliv runt knuten. Hit väljer många att flytta och kommunen arbetar för en hållbar tillväxt i stationsnära lägen och för en levande skärgård och landsbygd. Samtidigt utvecklas Åkersberga till en modern stad med småstadskaraktär. Inom ramen för Sverigeförhandlingen planeras Roslagsbanan att förlängas hela vägen in till City via Odenplan.

Mer information

Om parkering vid Söra simhall

Wallenstams egen information om projektetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M) och Wallenstams vd Hans Wallenstam vid "sprängstarten" för de nya hyresrätterna vid Söra simhall den 30 januari 2019.

Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M) och Wallenstams vd Hans Wallenstam vid "sprängstarten" för de nya hyresrätterna vid Söra simhall den 30 januari 2019.

Redaktör:
Åsa Drakenberg

Publicerad:
onsdag 30 januari 2019
Senast uppdaterad:
onsdag 30 januari 2019