Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Ny entré till Österskär och skärgården

Just nu pågår arbetet att skapa en helt ny entré till Österskär och skärgården. Kommunen bjuder in konstnärer att anmäla sitt intresse för uppdraget att utforma Båthamnsvägens ersättning.

I samband med att Roslagsbanan rustas för framtiden, byggs en helt ny planskild korsning som ersätter spåröverfarten vid Båthamnsvägen. Under våren 2019 kommer konstnärer, eller ett team av konstnärer, att ta fram skissförslag för utsmyckning av en bromynning och två rondeller.

Uppdraget är att skapa en välkomnande och identitetsskapande entré till Österskär och skärgården. Utsmyckningen av den nya trafikplatsen bidrar även till ett trafiksäkert Österåker.

– Österåker växer och nya stadsdelar tar form, vi ser den offentliga konsten som en given del i arbetet med att forma hållbara miljöer där kommunens invånare och besökare erbjuds ett brett spektra av konst och kultur, säger Eva Wistöm, förvaltningschef på Österåkers kommun.

Projektet är ett samarbete mellan SL och Österåkers kommun. Kommunen står som huvudman liksom kommande ägare och förvaltare av konstverken. Trafiklösningen beräknas vara klar under våren 2020.

Här finns mer information för dig som är intresserad av Båthamnsvägens ersättningöppnas i nytt fönster.

Redaktör:
SBF

Publicerad:
tisdag 27 november 2018
Senast uppdaterad:
tisdag 27 november 2018