Österåkers Montessori tilldelas internationell utmärkelse för hållbarhet

Två barn tittar på blommor i en pallkrage

Vi arbetar för att utvecklingen av Österåker är hållbar. Detta för att våra barn och kommande generationer ska kunna leva och må bra här även i framtiden. Förskolans verksamhet är därför en viktig del i detta arbete. Österåkers Montessori arbetar aktivt med dessa frågor och är på så vis med och bidrar till att kommunen utvecklas i rätt riktning.

Österåkers Montessori har nyligen certifierats som en Grön flagg-förskola. Det är en internationell certifiering för förskolor och skolor och ett verktyg för att jobba handlingsinriktat med hållbar utveckling ur ett tydligt barn- och ungdomsperspektiv. Certifieringen sker via Håll Sverige Rent.

Barnen odlar och skördar själva

Under det senaste året har barnen på de tre förskolorna Aquarius, Neptunus och Octupus fått vara delaktiga i verksamheten genom att bland annat skapa en helt egen trädgård, ’barnens trädgård’. Dessutom har barnen fått vara med och odla grönsaker hela vägen från fröer till färdiga grönsaker. Framodlade potatisar har plockats och barnen har själva fått tillaga och äta dem. Under kommande år kommer förskolorna att fortsätta det pedagogiska hållbarhetsarbetet inom ramen för grön flagg. Tack Österåkers Montessori för att ni är med och bidrar till den hållbara utvecklingen i vår kommun!

Österåkers arbete med att uppfylla de globala hållbarhetsmålen

Österåkers kommun ska ha en utveckling som är långsiktigt hållbar. Detta tydliggörs bland annat i kommunens vision och inriktningsmål. Att arbeta med hållbarhet innebär att ta hänsyn till alla ekologiska, sociala och ekonomiska aspekter som är av betydelse för en långsiktigt hållbar utveckling, så att kommande generationer ska kunna leva och må bra i kommunen.

Läs mer om vårt arbete med att driva en långsiktigt hållbar utveckling i Österåker.

Nyfiken på att läsa mer om Grön flagg?

Grön flagg – en del av Håll Sverige Rent Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:
Senast uppdaterad: