Eldningsförbud utfärdat i Stockholms län

Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Stockholms län från och med klockan 18.00 den 11 maj 2023. Förbudet gäller tillsvidare.

Eldningsförbud utfärdat i Stockholms län

Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Stockholms län från och med klockan 18.00 den 11 maj 2023. Förbudet gäller tillsvidare.

Möjlighet till omval av gymnasium och program

Bilden vsar en lärare och elever som sitter vid ett skrivbord i ett klassrum

Vill du göra ett omval till gymnasiet? Österåkers gymnasieskolor har många högskoleförberedande program och yrkesprogram. Din dröm kan starta hos oss!

Du som bor i Österåkers kommun kan fritt ansöka till alla gymnasieprogram på alla gymnasieskolor i Stockholms län. Du som har avslutat grundskolan kan börja i gymnasiet till och med det första kalenderhalvåret det år du fyller tjugo.

Österåkers gymnasieskolor

I Österåker finns det två gymnasieskolor, en kommunal och en fristående. Det kommunala gymnasiet heter Österåkers gymnasium och ligger i centrala Åkersberga. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det fristående gymnasiet heter Skärgårdsgymnasiet Åkersberga och ligger nära Åkers Runö station. Skärgårdsgymnasiet är inriktade på yrkesutbildningar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ångrar du ditt val innan du börjat gymnasiet?

Om du ångrar ditt gymnasieval kontakta skolans studie- och yrkesvägledare.

Ansökan för omval av gymnasium och program är öppen. Sista dag att ansöka är 15 maj klockan 23:59.

Antagningen till de kommunala och fristående gymnasieskolorna hanteras av Gymnasieantagningen Stockholms län. På gymnasieantagningens webbplats. finns information om antagningen och det är även där du gör din ansökan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Byta gymnasieskola eller program

Om du ångrar ditt gymnasieval efter terminen startat är du välkommen att kontakta gymnasieskolans studie- och yrkesvägledare. Till och med september brukar gymnasieskolorna vara öppna för att låta elever byta program inom gymnasieskolan.

Det är lättare att byta gymnasieprogram eller skola tidigt på terminen. Ju tidigare du kommer på att du vill byta, desto lättare är det att tillgodose dig alla kurser. På så vis slipper du läsa ikapp, gå om ett år eller läsa ytterligare kurser för att hänga med i undervisningen på det nya gymnasieprogrammet.

För att du ska kunna byta gymnasium eller gymnasieprogram måste det finnas lediga platser kvar på det gymnasieprogram du vill byta till. Om det inte finns några lediga platser på det program du hellre vill gå på, kan du söka till det gymnasieprogrammet vid nästa gymnasieval. Då söker du med dina slutbetyg från årskurs 9.

Här kan du läsa mer om att byta gymnasieskola eller program i Österåkers kommun.

Publicerad:
Senast uppdaterad: